[UPDATE] Underskriv med Penneo Touch i hele verden

Oct 2

[UPDATE] Underskriv med Penneo Touch i hele verden

Fra Danmark til hele verden på 3 år
Det bliver hele tiden nemmere at anvende Digital Signatur. Som tiden går bliver teknologien tilgængelig i flere lande og på flere markeder. Siden 2014 har folk i Danmark signeret dokumenter med NemID via Penneo. I første kvartal af 2017 kom Sverige og Norge med på vognen, og de signerer nu også digitalt med deres respektive BankID. I forsommeren 2017 blev der så taget det ultimative skridt mod nye markeder med lanceringen af Penneo Touch, der gør det muligt for personer og virksomheder i hele verden at underskrive digitalt med Penneo.

Touch istedet for National e-ID
Med Penneo Touch skriver du under ‘med din pegefinger’, ligesom når du modtager en pakke fra eks. GLS eller PostNord. Du kan altså skrive under uden at have hverken NemID eller BankID. Dette åbner muligheden for, at alle kan skrive under via Penneo, også uden for Skandinavien.

Penneo Touch, nemid and bankid

Det skal naturligvis bemærkes, at en touchsignatur ikke er nær så sikkert, som en signatur baseret på et eID som f.eks. NemID eller BankID*. Til gengæld er det klart bedre end de mange print/scan processer, der anvendes rundt om i verden.

Anbefalingen herfra er således, at underskrift med eID bør foretrækkes, når det er muligt. Penneo Touch bør primært anvendes som supplement til eksisterende processer, eksempelvis hvor modparter ikke har en Skandinavisk eID, eller til interne dokumenter og processer, hvor det skønnes at juridisk gyldighed af underskriften er mindre vigtig.

Prøv det før din nabo
Ønsker du at prøve den nye Penneo Touch feature, kan du finde den i listen af tilladte underskriftsmetoder, hvor den vil være gratis tilgængelig for alle kunder indtil udgangen af 2017 Så det er bare at komme i gang!

Er du ikke kunde hos Penneo? Kontakt os i dag, og få de første 10 underskrifter gratis.

*) En underskrift med eID identificerer den unikke underskriveren (typisk via personnummeret) og udgør et stærkt og uigenkaldeligt bevis på hvilken person, der har indgået aftalen.