[UPDATE] NY Desktop App + 3 nye funktioner

Oct 3

[UPDATE] NY Desktop App + 3 nye funktioner

Den nye Desktop App (som tidligere har været udgivet i en betaversion) er nu helt færdig og dermed klar til at blive anvendt af dine brugere!

Sammen med Desktop App får du desuden 3 nye funktioner, der bare ligger og venter på at gøre dine brugers arbejdsgange meget nemmere!

Desktop App

Desktop App vil fremover erstatte den tidligere Windows app. Det betyder, at alle nye funktioner udelukkende fungerer på denne nye Desktop app. Er du stadig bruger af den gamle Windows app, skal du derfor skynde dig at skifte hurtigst muligt.

NB: Al support af den gamle ‘Windows app’ stopper 1. december 2017.

Download Desktop App

Aldrig hørt om Desktop app? Se præsentationsvideoen nedenfor.

Bestem rækkefølgen af dine filer

Som noget helt nyt kan man nu selv bestemme rækkefølgen af de uploadede filer. Det betyder, at har man eksempelvis et velkomstbrev, der skal vises før ansættelseskontrakten, er dette nu muligt.

Sådan gør du: Klik på gitterikonet i venstre side af dokumentnavnet, hold musen ned og flyt det op eller ned som du ønsker.

Bestem rækkefølgen af filerne

Tilpas rolletype til jeres behov

Har du tidligere savnet muligheden for at selv at kunne tilføje titler på dine modparter? Nu kan du selv bestemme hvad der skal stå i de forskellige “Underskriver” felter på underskriftssiden (eller “Signer” som vist nedenfor). Dermed har du mulighed for at lave dit eget dynamiske workflow, når du sender dokumenter afsted til underskrift.

SPRINT OF DEATH - SIGNER ROLE

Verificer dokumentets validitet samt underskrivers identitet

Ethvert dokument der er underskrevet med Penneo, besidder en unik digital nøgle, der identificerer dokumentet og har til formål at sikre dokumentets validitet. Har man mistanke om at det underskrevne dokumentet er forfalsket, kan man verificere det på app.penneo.com/validator.

Nu kan man også validere underskrivers identitet med brug af underskrivers CPR nr.

NB: Da der bruges et personligt CPR nr. er det kun muligt at validere underskrivers identitet i tilfælde, hvor der er brugt et personligt NemID – og altså ikke medarbejder NemID.

Valider underskrivers identitet